01 November 2009

k.a.w.a.n

walaupun sibuk ngn study tp jiwa aku ni melayang kat tempat lain
rindu sgt kat bebudak pompuan mad jiwa esspecially yg rapat ngn aku
rindu smpai aku speechless
tak bley gmbar ngn kata2
dan aku rasa aku nk tulis pasai kwn aku..
sapa yg mampu nk bca smpai abis aku tabik ar..hahaha

baitul izati
dia mrupakan owank yg pling memahami aku..
aku tak bley nk rahsia something dr dia coz dia cpt detect..
tie thanks sebab selama ni sudi jd pndengar kami yg pling baik..
rasa bersyukur sgt kenal dengan tie..
tie owank pertama yg kami kenal bila msuk skol..
dia bnyk bg aku smgt n selalu ada bila aku susah or senang..
bnyk sgt kenangan dgn dia smpai aku rasa tak mampu utk kehilangan dia..
takda owank yg bley gnti dia dlm hati aku..
she's very special..
ngn dia ja aku bley kol smpai 6 jam lamanya...
smpai nk terbakar telinga aku..hihi..
sgt sederhana n manis owanknya..
selalu bw buahan bila musin buah..
ttmbah buah rambutan..
yg pling tak bley lupa kngan blik uamh dia..
masak sambal telur smpai nk terbakar satu umah..
seb bek takda pa yg jd..
tp kami nk minta maaf kalo selama ni kami ada sakitkan hati tie..
kami tau tie seday pasai 'dia'..
dah la kami selalu cita pasai 'dia'
kami tak tau mcm mn tie rasa bila kami ckp pasai 'dia'..
sorry skali lagi..
semua tu x patut jd..
kami yg salah..
hope our frenship last 4 eva..luv u so much!!

azni areen
ni kawan aku yg pling caring nk mampos..
dia mmg amik berat gila pasai aku..
kalo demam msti dia sibuk suwoh aku mkn ubat walopon dia tau aku tak suka mkn ubat..
kkdg dia ni mcm nurse pon ada..hihi..
dia ni baik sgt owanknya..
dia ni kalo dah malu..muka trus ja brubah plik n jadi muka sakit..
hahahaha..sory bukan nk kata tp tu trademark dia..
semua owank akan selesa bila kawan ngn dia coz dia tak penah sakitkan hati owank..
bila aku takda semangat nk wat something..aku akn msj dia suwoh bg kta2 smagt kat aku..
bnyk bnda yg kami lalui bersama..
sama2 kena samak bila ada anjing msuk aspuri..
sama2 kena hujan blik dr outing..
sama2 suka lagu siti..
sama2 kena nyanyi lagu negaraku depan pondok pkguard coz blik outing lmbat..
bak kata bnyk sgt yg sama2.
dialah owank yg pling lama dok ngn aku dlm dorm..form1 untill form5
thanks a lot 4 ur support on me..really luv u..
aku nk minta maaf kalo buat salah ngn ank..
and aku tau mmg ada pon..tp aku rasa bnda tu yg merapatkan kita..
really luv u!!!!don't u eva 4get me..

hasni
ni kawan aku yg slalu ja bwa mai mkanan bila hujung minggu..
bley kata bila aku lapar ja msti dok tak lama ayah dia bw mai mknan..
family dia baik sgt..
dia ni hantu kucing..suka sungguh ngn kucing..
jumpa kucing ja.."ala2 la..comelnaya..geram tgok"
tu la ayat dia..
kucing umah dia mcm harimau..eiiii takot gila aku..
muka matured dr aku tp prangai takda la matured sgt..hahaha..
kami sama2 tak suka anak abg jamal dewan makan..
hahaha budak tu suka pnggil "kakak!!..kakak!!"
tu la yg hasni pling tension..hahahaha..
hasni ni jenis yg diam ja bila dia tau something..
tp bila dia dah kecoh gelak smpai tak berhenti..
form 2 smpai form 4 aku rapat gila ngn dia..
mlm2 msti bercerita..
tp nek form5 dah tak sama dorm coz dia dh jd pngawas..
actually aku seday sgt coz ramai best fwen aku yg jd pngaws..
dorm dah tak sma n ada sedikit la kelainan..
aku selalu ja kongsi brg ngn dia..hehehe
dua2 jenis tak kisah..
tima kasih sbb ampa selalu tolong kami..
walopon skank kami rasa kita dah jauh tp hampa still kat hati kami..
syg ampa sgt2..

huda
ni la kwn yg suka tolong owank..
tak penah jumpa owank yg baik hati dan seikhlas dia..
dia akan tolong kawan dia yg dlm kesusahan sedaya yg dia mampu..
dia ni special n lain dr yg lain..
selalu teman aku shoppping walopon dia tak suka shopping..
walopon aku tau dia penat ikut aku shopping tp dia tak penah merungut..
aku mmg suka kuar shopping ngn dia..
dia ni mmg lwak gila..aku dgr dia gelak pon aku dah gelak..
kalo dia dah gelak tu msti smpai penat tercungap2..
aku msti risau coz dia ada pnykit asma..
tp dia still dok smbung gelak..
dia ni mcm aku gak..selalu bersemangat bila sokong atlet umah burn lari..
mcm nk pecah kerongkong ni kami jerit..penuh semangat..
bg aku dia ni owank yg sgt tabah..
dia bley handle sesuatu masalah tu dgn baik walopon bnda tu pahit untuk ditelan..
dia ni pling susah nk nangis..
owank dok wat salam muhibah tp dia bley dok gelak2 lagi..hihi
rindu sgt kat ampa..
nnti teman kami shopping lg k..
hihi..

hanim
sekali tgok mcm sopan ja..
tp bila dah kenai..
perghh!!!!!!happening gila..
hanim ni mcm kakak aku la..
suka usik aku mcm aku ni bdk2..
suka melawak ngn aku..aku msti caya kat dia..
dulu dia kata pendrive bley cucuk terus kat kamera untuk transfer gmbo..
aku pon caya..
hahahaha..
slalunya dia akan kata nk curi wrappers aku..
coz dia tau aku syg gila wrappers aku..
stgi aku msti dok tak tenang coz dia ckp cmtu..
yg pling best coz dia suka amik mkanan untuk aku bila aku tak turun makan
selalunya bila lauk ayam la..
dia ni rjin sungguh kat umah..kakak yg baik untuk adik2 dia..
susah nk marah owank..
kalo nk bli sesuatu brg tu msti lama gila dia usha..
2 or 3 thun pstu bru bli..hihi..perumpamaan ja..
kalo aku kol dia ja msti gelak ja keja aku..
kalo tension pon msti hilang..
mmg best ada kawan mcm dia..
slalu antar komen yg glitter2 coz dia tau aku suka..
hanim kami syg ampa..

mira
di ni pling smpoi..otai pon ada gak..
sungguh lantang menyuarakan pndpt..
dia konfiden bila brcakap..
study smart..pling pndai dlm geng aku..
owank study dia tido n bila owank tido pon dia tido..
hehe tp kuar result tobat gempak..
tulah mira..
tp yg lawaknya waktu form1 dulu geng2 aku tak suka dia sgt coz muka dia cm belagak..
tp bila dah kenai bru tau cmna..
aku start rapat ngn dia bila kami klas skali waktu form4..
aku slalu tiru latihan add math,fizik n kimia..
hahahaha tu yg tak pndai2 tu..
mmg rilek ja dia ni..
purse pon tak penah ada..
selit ja duit merata2..
nmpak ja kecik tp kalo bab makan no 1..
kalo pi tesco msti beli roti fairy..
n dia pling anti ngn kueyteow..
sapa yg nk kena bantai cari ar pasal ngn dia..hahahah
orangnya kecik2..suka bc novel n akan nagis truk gegila kalo novel tu sday punya..
smpai bngkak mata tu..

wani
yg ni kawan aku yg pling suka gelak..
bila dia kata nk cita..msti gelak dulu sblom cita..
mmg kalo dok ngn dia msti sakit perut gelak..
dia ni berani skit..dia la kawan aku yg pertama bw aku nek keta..
tp dia ni suka berjimat cermat..
tak la suka shoping sgt..
sederhana sgt owanknya..
ari tu pi umah dia..best giler..
dia bwa pi jejalan sekitar bandaraya baling..
bila aku pi umah dia bru aku tau yg dia ni kakak yg baik..
dia ni baik ja ngn adik2 dia..baik ngn jiran2 dia..
kami dua selalu lawan daerah masing2..
dia bling n aku alor mengkudu..
dia ni kalo tipu muka kering gila..
mmg percaya la kalo tgok..
tp satu ja kalo nk tau dia tipu ka tak..
hidung dia msti kembang skit kalo dia tipu..
hehehe sory pecah rahsia..

nilah story skit2 pasai bbdk geng aku..
skank nk cita pasai budak2 len plak yg aku rapat..

pnat
no money no talk..ni tema hidup dia..
hahaha..dia ni kalo dlm dorm dia la yg pling awai tido..
suka dgr lagu b.i..selalu ja ngn earphone dia..
dia ni kawan aku yg pling rapat dlm klas dulu..
asai prep mlm ja msti kuar pi vending..
beli2..lepak2..pastu bru nk msuk kelas..
msuk klas tido plak..tu la aku n pnat..
dia ni minat cerita jepun tahap cipan punya la..
snggup habiskan duit bli yg ori punya..aku pon tumpang sekaki tgok..
awai form5 tu kami sesama seday coz kena pisah ngn yaya,alinn,aterg n ppah..
hanya Allah yang tau cmna perasaan kami dua..seday sgt2..
huhu..dia ni suka makan mcm aku gak..
pnat kalo dah jumpa kedai dvd or cd msti berlama-lamaan kat citu..
cita2 dia nk pi jepun..
nat!!aku doakan semoga impian ank tercapai..

ttiey
seorang kawan yg gila2 bgi aku..
kalo dok ngn dia msti ceria ja hidup aku..
dia suka dgr cita dr aku..tp
dia ni jenis yg perahsia sikit..
payah nk gtau apa yg dia rasa..
jrg nk kutuk owank..baik sgt..
impian dia nk jd doctor n alhamdulillah skank ni preparation nk pi India..
walopon dia gila2 tp dia ni sensitif..
cuma dia tak tunjuk depan owank..
aku selalu lepak atas katil dia n kekadang tu smpai tetido..
dia selalu ja sabar bila nk gerak aku bgun tido..
dia akan wat mcm2 smpai aku bgun..
thanks coz slalu sabar ngn perangai aku..hehehe..
dia ni pon jenis yg jimat..
ingt lg bila pi btu feringgi dulu..
dia mkan nasi yg pling murah skali sbb nk jimat..
aku pon sama la..hihi..
kami dua selalu teruja bila nk jumpa..
ttiey: kalo aku jumpa ank aku nk pluk ank selama 5 minit..hahaha..
tu ayat dia yg aku tak bley lupa..

em
aku ni satu kepala ngn dia..
kaki shoping..kalo dah shopping tu penat tak rasa langsung..
dia ni penasihat aku kalo nk bli sesuatu..
suka pi kedai kasut maxz n pastu lepak2 kat situ..bukannya nk bli pon..
pastu owank kedai tu msti usha plik..
dia ni garang owanknya..kalo berani cari hal ngn dia tunggulah nasib ampa..
dia serang la la tu gak..
mlm2 selalu dok smbg2 ngn dia..
mcm2 cita yang aku tak bley gtau kat cni..(hal pompuan)
dia ni antara kawan aku yg pling cun..
muka dia kalo sekali tgok mcm belagak..
tp dia mmg suka tgok owank cmtu..
aku kalo kuar a.s msti ajak dia..
dia suka mkn kueyteow tom yam bila kami kuar a.s..
dia ni pakai apa pon msti nmpak cntik..
pndai bergaya smpai bley menang juara model aspuri..
hahaha aku ngn azreen ar yg make-up dia..

zayani
dia ni mmg len..kalo pi kelas ja sunyi sepi
tp kalo dah blik dorm..mulut dia boley tahn kecoh..
dia ni pngawas tp buat pala seniri tukar mai dorm aku..
kalo dia dah berleter tu smpai esok pgi tak abih..
aku selalu ja cita kat dia maslah aku..
dia ni jenis yg bley layan ja..
seronok kwan ngn dia coz bila dia dah bek ngn owank tu dia akan bek sungguh2..
dia selalu ckap kata dia akan bg aku hadiah besar kalau
"aku .......... ngn bdk mad jiwa"
tp bnda tu konfem takkan belaku..hahaha tu yg dia berani kata
dia kata nnti dia nk bli mini cooper
coz suka sgt keta tu bila bc satu novel tu..
dia selalu tak luah apa yg dia rasa..
dia selalu menafikan bnda yg sbnrnya betoi..
aku tau ank cmna wey..hihi..

lastly kepada kengkawan len yg aku tak tulis secara detail pasai hampa suma jgnlah bersedih kerana aku sayang ampa suma sgt2..
cuma masa tak mengizinkan..
tima kasih kerana sudi kawan ngn aku selama lima thun kita kat mad jiwa..
kenangan ngn ampa suma aku takkan lupa smpai bila2..
takda sapa yg bley gnti ampa suma..
ampa suma sgt istimewa dlm hati aku..

alinn,aterg,ppah,nana,asma',leha,ila,tuyat,syerod,enon,pari,ina,tehah,tini,zue,nina,jeda,mama,piyin,shikin jamil,syikin mursyid,suhaila,mirah,kesa,zera,yana,ija,aini,mimi,kiah,tqah,fatin,fidah,siva,hanis,kak yun,asma ed n shimah

> luv u all
> mis u all
> don't 4get me k!















4 comments:

  1. bagoihnya abon...tharu kami...rasacam nk mleleh ayaq mata...luv u......nhy

    ReplyDelete
  2. love u more la anim huhu

    ReplyDelete
  3. waa...caya la kak sal..huhu kak sal sorg shbt yg baek sbb tauu pe'el kwn2 kak sal...i'll never 4get u..hehe..miz u to..luv u<3<3<3

    ReplyDelete
  4. mirah pon kawan yang baik jugak !

    ReplyDelete